Od pípy na Hawaii / From the beer tap to Hawaii

Well, not long after I drew last beer for last costumer I covered the beer tap with its winter blanket, gave it a kiss, closed the door and locked my Aloha bar. I packed my bike and set my compas to west to reach the last stop of Xterra train, Maui, HawaiiBut before I got there I stopped for a week in Boulder, Colorado, to regain my relationship with the local mountains. I run them up, pat them on their rocky tops, we had small talk and I run them down. It was beautiful week spent with my friends and great altitude training.

When leaving Denver it was heavy snowing, great time to hit the road (or hit the plane). After 7 hours I could hear a sound of ukulele in the distance and I knew that are Gods of Maui jammin´ in the rhytm of reggae. Welcome to Maui. Final preparation for the Xterra of all Xterra´s could start.

 To get used to the local dirt first week we slept in the tent on the ground. Days went like this…eat, train, chill, eat, train, chill, sleep….exactly how it should be on Maui. And now? Now I am sipping my cofee and resting, because rest will make you best:)

Nedlouho poté, co jsem dotočil poslední pivo pro posledního zákazníka, jsem přes pípu láskyplně přehodil dečku, naposled setřel barovou desku, ohlédl se, zavřel dveře a zamkl Aloha bar. Svůj bicykl jsem nasoukal do krabice a na kompasu nastavil směr západ, konečná to stanice v rozjetém Xterra piňdulínu (vlaku).

Ale ještě jsem si udělal krátkou zastávku v Coloradu, v městečku Boulder, abych zde opět po dlouhé době oprášil můj vztah s místníma horami. To nebyl žádný problém a já se, jak nadmutá koza proháněl na horu a dolu a užíval si bolesti v plicích z důvodu nedostatku kyslíku, přeci jenom nadmořská výška přes dva tisíce je znát.

Když jsem vypil pár piv, nemálo káviček se svými kámoši a kvalitně odtrénoval tak jsem za hustého sněžení naskočil do letadla směr Maui. Po 7 hodinách jsem z dálky slyšel libé tóny ukulele a hned jsem věděl, že to bohové Maui džemují a zkouší napodobit Boba Marleyho, sic se jim to nedařilo,ale bylo jasné, že Maui se blíží.

 „Vítejte na Maui“. Závěrečná příprava na Xterru s velkým X mohla začít. Abychom si zvykli na místní složení půdy tak jsme první týden spali ve stanu na zemi. Dny šli v krásném pohodové tempu…jídlo, trénink, pohoda, spánek, jídlo, trénink, káva,…..přesně tak jak to na Maui má být.

A nyní? Nyní usrkávám kávu, sleduji Oceán, jak se decentně zlobí a flákám se co to jde, protože odpočinek dělá mistra.

Sdílejte

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *